Stem voor het nieuwe boek

Het was een spannende strijd. Iedereen stemde iets anders. Toen bleek Rubyfruit Jungle niet meer verkrijgbaar. En Strikt is alleen verkrijgbaar als E-book. Om die reden zijn die boeken afgevallen.

Uiteindelijk is dit hem geworden. Deze gaan we lezen en bespreken.


Doeschka Meijsing
Over de liefde

In Over de liefde wordt een vrouw verlaten: haar derde lange liefdesrelatie is stukgelopen, zonder dat zij een idee heeft waardoor, door wie of waarom.

 

 


Stem op het boek wat jou geschikt lijkt voor Pink West Boek en Borrel.
Heb je een ander idee? Laat het weten: Pinkwestboeken@gmail.com


 

Hanna BervoetsFuzzie

Hanna Bervoets’ ‘Fuzzie’ is een roman over gemis, genegenheid en de vraag in hoeverre affectie zich laat afdwingen.

 

 


Tove Jansson
FairPlay

Mari en Jonna zijn twee vrijzinnige vrouwen op leeftijd. De een is schrijfster, de ander kunstenares, allebei wonen ze in hun eigen appartement in hetzelfde gebouw in Helsinki.

 

 

 


Haruki Murikami
Spoetnikliefde

Onderwijzer K. is heimelijk verliefd op zijn beste vriendin Sumire, die op haar beurt verliefd is op haar getrouwde bazin Mioe.

 

 


Rita Mae Brown
– Ruby fruit jungle

Rubyfruit Jungle uit 1973 wordt gezien als een klassieker in de lesbische literatuur. De geschiedenis van een ‘onecht’ kind dat opgroeit in een armoedige en burgerlijke omgeving, eerst in Pennsylvania, later in Florida. Een pittig, openhartig meisje, al vroeg geinteresseerd in seks, dat ontdekt dat vrijen met meisjes haar meer zegt dan vrijen met jongens.


Doeschka Meijsing
Over de liefde

In Over de liefde wordt een vrouw verlaten: haar derde lange liefdesrelatie is stukgelopen, zonder dat zij een idee heeft waardoor, door wie of waarom.

 

 


Minke Douwesz
Strikt

Idske Wolters woont met haar poezen in een dijkhuis aan de rivier. Zij is 34 jaar oud, psychiater, gretig lezer en filmfanaat. Haar mooie overhemden en altijd glimmend gepoetste schoenen weerspiegelen haar nauwgezette, soms wat stugge natuur. Haar geregelde bestaan komt onder spanning te staan wanneer ze de celliste Judith Verster ontmoet, op wie ze vreselijk verliefd wordt.

 


Marike Heitman
De wateraap

In het zintuiglijke verhaal ‘De wateraap’ onderzoekt Mariken Heitman het zachte verzet van een eenling tegen het keurslijf. Hoe word je mens, als dat betekent: vrouw óf man? Biologiestudente Elke heeft geen idee. Halfslachtig rommelt ze door de zomer en helpt ze haar oudtante in de tuin: ze zaait bieten, stekt kool en wiedt onkruid.

 


Fleur Pierets
Julian

Belgisch kunstenaar Fleur Pierets zou met haar partner Julian Boom trouwen in alle 22 landen waar twee vrouwen dat mogen. Om op een positieve manier gelijke huwelijksrechten onder de aandacht te brengen. Maar deze ‘wereldtournee van de liefde’ werd ruw onderbroken.