Wormmaan – Mariken Heitman


Verslag 27 maart

Wormmaan
Elke is veredelaar. Na tegenslag op haar werk trekt ze zich terug op een Waddeneiland met een vergeten erwtenras, een tweeslachtig gewas dat zich moeilijk laat sturen. Langzaam groeit het besef dat zij gewassen vormt zoals de maatschappij háár probeert te vormen. Kan ze de erwt ontdoen van domesticatie? En wat, of wie, blijft er over als je alles afpelt dat door anderen aan je werd opgedrongen? In een ontroerende zoektocht inwaarts ontdekt Elke het verband tussen dwergolifanten, erwten en de wording van een mens – die van haarzelf in het bijzonder.

 

27 Maart: Speciale gast Mariken Heitman

De volgende PinkWestBoekenBorrel wordt een speciale middag want we kunnen in gesprek met de auteur zelf. Het boek Wormmaan stond al op onze verlanglijst, maar Heitman is ook één van de 18 kandidaten voor de Libris Literatuur Prijs 2022 voor de auteur van de beste oorspronkelijk Nederlandstalige roman. Dat is al een felicitatie waard en misschien een extra reden om dit boek met aandacht te lezen.
[Op 28 feb is bekend geworden dat Wormmaan op de shortlist staat!] 

We bespreken eerst onderling onze leeservaring. Daarna schuift Mariken Heitman aan en gaan we in gesprek over haar boek, het thema, het maakproces of wat er maar ter tafel komt.

Zondagmiddag 27 maart
14.00 uur bespreking Wormmaan
15.00 in gesprek met Mariken Heitman

Lokatie: De Nieuwe Boekhandel

Mariken Heitman was 5 september 2021 te gast in Brommer op zee. De uitzending kan je hier alsnog bekijken. www.npostart.nl/brommer-op-zee